Ridsportens glamour utanför stallet

Ridsportens glamour utanför stallet

Ridning är en sport som verkligen kostar pengar på många sätt. Det är inte bara kostnaden för att ha hästen varje månad och betala dess foder och omvårdnad. Utrustningen tillkommer och sedan är det träningar för tränare som kostar pengar och så vidare. Därför är det få tillfällen som aktiva inom ridsporten har event, men det finns tillfällen.

Event för hästfolk

På senare år har det blivit populärt att hålla ridsportgalor. Varje år hålls en större där det delas ut pris till året ryttare, årets häst, morgondagens häst, som förväntas bli nästa stora stjärna och så vidare. Det här en storslagen gala och våra kända, och mindre kända, ryttare svidar om från stallkläderna till vackra klänningar och kostymer. Personer som är mycket i stall har sällan en stor garderob med finkläder och det kan många gånger vara svårt för dem att hitta passande kläder. För den som vill gå på galan rekommenderas att titta på kläder som finns i en snygg kollektion från Busnel för att få inspiration. Här går det att hitta snygga och passande kläder för alla tillfällen. Även den minst modeintresserade kan få vägledning och guidning för att hitta en passande outfit.

Det är inte bara den stora ridsportgalan längre, utan idag anordnar distrikten inom förbundet sina egna galor och det blir alltmer populärt för människor inom ridsporten att gå på gala. Även klubbarna själva har börjat anordna galor för sina medlemmar.

VIP-sektioner på tävlingar

På de stora tävlingarna finns ofta VIP-sektioner. Här samlas hästägare, ryttare och andra viktiga personer för sporten. Ofta är det på elittävlingar eller internationella tävlingar, men det har även kommit att börja dyka upp på mindre tävlingar. Det här är ett bra initiativ för att hitta sponsorer till sporten och att få dem delaktiga i det som händer under tävlingsdagarna. VIP-sektionerna finns inom alla hästsportgrenar och såväl inom trav, galopp och ridsport välkomnas sponsorer.

Det här är säkerligen något som vi kommer att få se en ökning av i Sverige. Utomlands har arrangörerna redan idag lyckats med att göra evenemangen bättre för sponsorer och de viktiga huvudpersonerna. Den ekonomiska biten av sporten behöver utvecklas och många andra sporter har redan kommit mycket längre. Till viss det kan det bero på att klädseln inom ridsport är väldigt konservativ och har sett likadan ut i alla årtionden. Sponsorer har svårt att synas på själva arenan med dagens sponsorregler inom ridsporten.

Hästauktioner

Den som har varit på en hästauktion vet att det är något alldeles extra. Här har det sedan länge legat i fokus att se till att potentiella köpare får den uppmärksamhet de behöver för att kunna göra bra affärer. Hästarna som säljs på auktionerna inbringar ofta ett stort värde och möjligheterna till bra affärer är stora för alla inblandade. En VIP-sektion brukar finnas med och här är det högsta klass som gäller. En biljett kostar sällan under 1500 kronor för att få vara med och ha en bordsplats.

dante