Ridning på elitnivå eller som hobby

Ridning på elitnivå eller som hobby

Alla har sin egen anledning till varför man valt att börja rida eller sköta om hästar. Den absolut vanligaste anledningen är det egna intresset för djuren och sporten, men det kan också vara så att man har fötts in i sporten och på så vis har hästarna blivit ens vardag. Oavsett varför man rider gör man det troligtvis till mesta del för att det är roligt, men vissa har tagit sporten till en så hög nivå att man faktiskt kan livnära sig på hästarna.

För att komma upp i denna nivå krävs det inget annat än professionella instruktörer och åratal av träning. Detta gäller inte enbart för ryttaren, som många tror, utan även hästen måste tränas för att klara av de tuffa momenten som nivån kräver. Det spelar ingen roll om man rider dressyr, hoppning, fyrspann eller annan typ av hästrelaterad sport på elitnivå, utan alla grenar kräver lika mycket träning.

Är du intresserad av att ta din hobby till nästa nivå så kan du vända dig till en privat ridinstruktör. Det är oftast på detta sätt som man får den bästa och mest individuellt anpassade träningen, för att bli en så bra ryttare som möjligt.

dante