Att köpa häst

Att köpa häst

Att köpa häst är ett mycket stort steg som kräver noga eftertanke. Innan man beger sig in på de banorna är det viktigt att man är säker på att man har den tid, ork och ekonomi som en häst faktiskt kräver. Ett mycket vanligt missförstånd är att det är själva hästen som kommer att bli den dyraste kostnaden, men sanningen är att stallhyra, foder, utrustning och vård av hästen kommer vara det som kostar allra mest.

När det är dags att köpa en häst är spänningen vanligtvis mycket stor. För många är det en dröm som äntligen går i uppfyllelse, vilket gör att köpet kommer vara ett av de mest betydelsefulla köp man kommer att göra. Oavsett om man är en van ryttare eller nybörjare är det av högsta vikt att man tar sig ordentlig tid att hitta sin nya vän och inte köper den första häst som man faller för. Att falla för hästar är nämligen något du kommer att göra på löpande band under denna period, men för att köpet ska bli bra är det många andra punkter som har stor betydelse.

Tips inför hästköp

  • Lägg upp en budget för hur mycket hästen får kosta. På så sätt är det lättare att sålla ut annonserna och du får en trevlig häst till ett väldigt bra pris.
  • Internet är en guldgruva när det kommer till hästforum och hästannonser. Det kommer ständigt ut nya annonser om hästar till salu och dessutom kan du kika på flera olika sidor samtidigt.
  • Innan du bestämmer dig för en häst är det viktigt att du provrider hästen, gärna mer än en gång. En seriös hästförsäljare kommer inte ha några problem med att låta köparen och hästen träffa varandra under ett flertal tillfällen, för att vara säker på att hästen och ägaren blir nöjd.
dante