Uppmuntra ditt barns intresse för hästar

Uppmuntra ditt barns intresse för hästar

I dagens samhälle är det tekniken som är ledande och fler och fler föräldrar våndas över hur mycket tid deras barn spenderar framför olika enheter som telefon och dator. Trots att det är tveklöst att tekniken idag är i fokus, är det fortfarande många barn som älskar att röra sig ute, vara med vänner eller utöva någon typ av sport.

Har ditt barn fått upp intresset för hästar är det viktigt att du som förälder hakar på. Följ med på barnets ridlektioner eller umgås tillsammans i stallet. Om barnet ännu inte har börjat rida kan ni vända er till en 4H-gård för att testa på enklare ridlektioner eller stå i kö till ponnyridning, vilket de allra flesta ställen anordnar. För att ditt barns intresse för sporten ska fortsätta behöver barnet uppmuntran och detta genom att föräldrar engagerar sig.

Om du som förälder också är intresserad av hästar kommer en riktigt rolig tid att ligga framför er. Det är något mycket speciellt med att dela ett intresse tillsammans med sitt barn och i stallet får barnet dessutom lära sig ansvar, respekt för djur och mycket frisk luft.

dante